"АВ метал груп" відбудувала школи в Іванківській громаді

Продовжуємо з Вами ділитися добрими новинами щодо відновлення об'єктів важливої ​​інфраструктури, зруйнованої внаслідок російського вторгнення.

На жаль, сьогодні в Україні за даними аналітичних агентств на деокупованих територіях необхідно відновити понад 40 000 об'єктів інфраструктури. Серед них  близько 400 шкіл, понад 300 садків  та близько 300 медичних установ. І очевидно, що ця цифра зросте, оскільки війна продовжується.

Метою проєкту з відновлення від «АВ метал груп», як соціально-відповідального бізнесу, є надання покрівельних матеріалів та необхідних комплектуючих навчальним та медичним закладам, які постраждали через бойові дії. Проєкт стартував на початку літа. Ми отримали близько 100 заявок, і зараз в роботі понад 40 об'єктів. Деякі з них вже відновлені й розпочали повноцінно працювати.

Одними з перших установ, до яких ми передали покрівельні матеріали, стали Філія Інституту серця в Ірпені та Колонщинський заклад дошкільної освіти "Капітошка" Бучанського району.

Також у вересні ми закінчили відновлення дахів ще двох шкіл у селищах Кухарі та Сукачі Іванківської громади Київської області. Ці стратегічно важливі населені пункти знаходились на шляху від ЧАЕС та білоруського кордону до Києва. З самого початку війни російські війська обстрілювали ці населені пункти.

У Кухарях російські військові жили у селі протягом трьох тижнів, доки їх не відтіснила українська армія. Внаслідок авіаударів та артобстрілів, місцева школа була сильно пошкоджена. До війни зробили ремонт у приміщеннях школи та дитячого садка, що прилягає до неї. Та внаслідок обстрілів був сильно пошкоджений дах та вибиті всі вікна з рамами. Підтримуючи й у мирні часи ремонт та відбудову шкіл та лікарень по всій Україні, ми не могли бути осторонь та надали понад 2500 м покрівельних матеріалів й необхідних комплектуючих для відновлення будівлі школи та садочка. Зараз вже повністю готова покрівля й продовжуються внутрішні ремонтні роботи з відновлення.

d9816a26365a764d7832102ee3b0777b.jpg

У селі Сукачі внаслідок бойових дій ворог знищив десятки житлових будинків. Зазнала руйнувань також комунальна інфраструктура. Сукачівське НВО постраждало через обстріли касетними бомбами. Школа була заснована в 1904 році, її будівля потребувала капітального ремонту. Під час обстрілів був частково зруйнований дах. Силами місцевої адміністрації точково відновили покрівлю за допомогою шиферу. Але це не вирішило кардинально питання. Важливо було замінити повністю стару покрівлю  до холодів. Враховуючи це, ми надали понад 1500 м. кв. металочерепиці та усі необхідні комплектуючі для повної заміни даху. 

b0c8f2976dd41587da6fdfeb0baea315.jpg

На поточний момент продовжуються роботи в рамках проєкту по відбудові важливих інфраструктурних установ.  Зараз в роботі освітні та медичні заклади Київської області, які зазнали найбільших руйнувань.

Проєкт по відбудові  діятиме до моменту перемоги України у війні з росією. Тому що росія цілеспрямовано знищує об'єкти інфраструктури, щоб показати свою міць, якщо не на полі бою, то у знищенні цивільної та промислової інфраструктури нашої країни.

Але ж доля війни вирішується не тільки на полі бою. А й на економічному полі, на полі готовності бізнесу, підприємців та громадян об'єднатись, щоб відновити Україну після цієї війни. Важливий вклад кожного!

Тому кожен небайдужий прояв підтримки, кожна щира допомога Україні мають значення!

Закликаємо всіх наших партнерів долучатися до відбудови нашої країни! Перемога за нами!

Слава Україні!

Читайте також